Friday, April 4, 2008

HUJAN? RIBUT? TAUFAN?

Firstly aku nak minta maaf la kepada sesape yang akan terasa bila baca post aku kali ni, aku cakap apa yang aku rasa. Semua orang berhak untuk berkata kan? so why not me? ni apa yang aku rasa ok takde kena mengena ngan sesape yang hidup atau yang sudah meninggal dunia.

Sekarang ni band Hujan yang dibangga-banggakan oleh semua makhluk di Kota Kuala Lumpur ini sedang hangat di corong-corong radio dan media masa. Aku mula tertanya-tertanya "kenapa band ni bapak popular siot? best sangat ke?" aku kenal band ni dari sorang member aku, masa tu lagu yang tengah hangat is PAGI YANG GELAP. Aku pun dengar lah lagu tu, bila aku dengar aku rasa macam tak ada apa yang special about them, lirik dorang lagi lah hampeh mcm bukan lagu je aku rasa. Tapi aku heran la kenapa semua orang suka band ni?! I wonder why la but its okay, music is everywhere kan? Tapi bagi la aku peluang untuk berkata-kata tentang mereka.

Aku rasa music dorang ok la (not bad) tapi macam banyak ke band barat which is known as "The Strokes" sumpah lagu-lagu Hujan mcm the strokes. Cuba la korang dgr lagu2 The Strokes. Maybe dorang memang peminat setia the strokes kot? tapi tak payah la sampai nak compose lagu sejibik macam the strokes kan? wannabe betul la. apa aku boleh ckp kat Noh tu, potong ar rambut ko tu rimas doh aku tengok seriously shit! hahaha! lagi satu ni, aku agak geli bila tgk Noh main gitar sampai terguling-guling kat atas pentas. Kau ingat kau tu big rockstar ke? Kalau Jimi Hendrix takpe la. ni main lagu ape je bape tab je pun nak main mcm tu. Geli la weh. tu jela aku nak cakap. Salam!

No comments: