Saturday, February 13, 2010

Perasaan malu yang melampau!

Sabtu 2 minggu lepas, ada satu event for juniors. event ni macam nak memperkenalkan juniors kepada seniors yang tengah mencari kekasih. cehh takde la joking je. basically, event ni just for fun la. tamau kasik juniors tension2 duduk asrama or teknik kl yang tercinta. tapi time aku dulu pun ada rasa tension gak. environment baru kan? amik masa sikit.

So, tahun 2010 event ni jadi lain sikit sebab tahun-tahun sebelum ni, malam juniors hanya involved juniors sahaja. seniors hanya duduk di bawah dan melihat gelagat kami di atas pentas. cibai tak cibai? haha

Tapi kerja aku hanyalah membuat suara untuk sketsa P.RAMLEE

Serious aku cakap, aku tak pernah buat sketsa. tapi aku nak try jugak la kan, kot2 besar2 nanti aku boleh berlakon kat Istana Budaya tu haa.. haha. So bila masa sudah tiba untuk dorm aku dan dorm lain bergabung buat performance, aku jadi gelabah gila. entah apa aku pikir masa tu.

Dekat belakang pentas tu tak payah cite la, ramai budak laki.

Semua stok cakap, "weh jiga!! kau berlakon apa do?" "jiga buat betul2 weh" "ni aku nak tengok ni"

AKU MULA GELABAH. CIBAI.

Bila babak kedua, aku starting for the show. Mula-mula, flow je suara aku. memang semua orang cakap boleh cam la tu suara aku bila dengar. malu sial. Tiba-tiba ada sekumpulan dorm lain datang and mula meng-psycho-kan kami.

"weh kuat sikit suara tu!"
"weh hentam je skrip tu"
"weh cepat la sikit cakap!"
"weh itu, weh ini"

Aku macam nak mencarut je kat mic tu. tapi aku pikir ada cikgu kat bawah, ada budak2 islamic kat bawah. takkan aku nak buat havoc kan? babi betul. serious time tu, aku blank gila. aku terdiam terus. skrip aku semua dah lupa.

Juniors yang berlakon tu semua macam tertunggu-tunggu ayat kami. Sumpah time tu aku cam sedih sebab babak 2 je mcm sial. serious doh.

Hanya disebabkan sekumpulan dorm yang agak babi tu, semua benda hancur. Aku sabar jela.

Sampai semua member aku dalam babak 2 tu jadi frust nak mampos. aku rasa babak 2 tu memang hak kami. tak payah nak kecohkan keadaan yang memang dah gelabah tu.

Aku fuck dorm tu. Bye.

No comments: