Saturday, May 1, 2010

Purple is deep? Deep is Purple?

Dua tiga hari lepas kot, member aku cakap lebih kurang macam ni..

"Jiga, kau kenal Deep Purple?"

"Kenal macam tu je la. Tau lagu dia sikit2"

"Doh dorang datang Malaysia kot. Bulan Jun ni!"

"WHAT? ARE YOU SERIOUS??? Kat mana weh?"

"Kat genting. Deep purple ni band apa? Dah tua ke?"

"Dah tua gila.. Kira band ni popular zaman muda mudi bapak kita la. Dorang mesti layan lagu deep purple punya. Paling aku tak boleh lupa lagu smoke on the water tu la"

(Aku mencuba membuat rentak gitar lagu tu tapi tak menjadi sebab member aku sorang ni memang tak pernah tahu menahu pasal rock band ini, haduhai hahaha)

Masa makan malam, aku berbual dengan mak aku pulak pasal benda yang sama

"Maaaa, ma tau Deep Purple nak datang malaysia tahun ni?"

"Ye ke? bila tu?"

"Entah dah lupa.. tapi kat genting ah"

"Ohh.. Band2 macam dorang memang suka buat konsert jelajah asia macam scorpion dulu tu"

"Jom la pegi genting tengok konsert tu!"

"Kau ada duit? kalau ada, semua beres"


Cehhh, kalau cerita duit memang aku malas nak sentuh la. Sememangnya aku takde duit do, aku takde ptptn lagi maybe tahun depan bole la aku joli skit2. Kelakar lah mama.

Whatever it is, I love you mama! You are my only one mama in this world. No one can replace you and baba too. I love both of you <3

UNTIL DEATH DO US APART

No comments: