Thursday, January 6, 2011

Gelak boleh release tension.

Tadi aku stress gila dengan kerja. Banyak customer bajet bagus, aku diam jela. Buat mcm aku paling naive time tu, tapi dalam hati dah fuck mengila dah. kau tahu la aku mcm mana kan? Aku sekarang tgh mencuba untuk mengurangkan tabiat negatif itu (mencarut) di khalayak ramai. Well, alhamdulilah ada progression. Hahaha.

And you know what, aku takde off day untuk minggu ni.

Fuck gila kan? sebab aku new staff. sial, nak buli pun agak-agak la. wa cakap lu, straight one week ni aku takkan buat OT, mampos ah. aku nak balik awal,nak hadap money banana jadah sume tu lagi. penat la weh, penat gila.

Baru sekarang aku tahu betapa susahnya nak dapat duit,so belajar la rajin-rajin konklusinya. Fuuuh.

Tak tak, bukan benda ni aku nak cite sebenarnya. Tadi time tgh kira duit untuk closing. Mmg time tu mencabar kesabaran kami semua sebagai cashier. Tgk fokus kira2 duit, tetiba ada orang menjerit.. ada orang nak cakap ngan aku.. ada orang nak bercerita kuat. Kau tahu kan macam mana perasaannya? Aku selalu je kena ulang balik kira duit tu sebab tak fokus. Tak, sekarang aku handle duit banyak kot. Closing money aku 10ribu tadi. Banyak kan?

Pastu time nak kira2 tu, ada sorang abang senior ni la bercerita kat aku tentang hidup dia. dia cakap dia ada awek sume and all. Then, dia cakap "Aku takut dia marah aku je.. tula awek aku"

Aku macam....nak tergelak tapi tahan sebab muka dia time tu serious lawak nak mati. sumpah doh. Tapi aqilah dah tergelak,aku pun tergelak la sekali. Mmg gelak sakan wa cakap lu. Tak pikir kita junior or freshie pun time tu.

Time ni lagi aku gelak bagai nak gila. Sampai blah terus dari dia.

"Abang dah 6 kali putus ni, harap ni sampai kahwin la."
"Oh. Abang jumpa dia kat carrefour jugak la?"
"Aah.. Enam-enam tu semua dari carrefour. Jodoh aku mmg kat sini kot"

Aku dah gelak gila babi ah time tu. Tak, aku bukan apa. 6 kali weh, tak serik serik lagi nak couple ngan orang carrefour gak. cuba la giant ke, tesco ke apa ke kan? Tapi aku harap bro ngan kakak tu sampai kahwin la. dengar cite pun nak tunang dah. tapi aku rasa bersalah pulak gelakkan dia tadi.

AHAHAHAHA tapi lawak nak mati.

P/S : Jealous with someone now.

No comments: