Wednesday, February 16, 2011

Mission Incomplete

Ada apa dengan hari ni ye bagi saya?

Haha at first sebenarnya hajat di hati nak jogging dengan teman serumah (baru pindah area pandan perdana, you know who you are aite. hihi).. Tapi hajat tu tergendala buat seketika memandangkan semalam aku boleh melelapkan pada jam 5 dan plan kami untuk jogging pukul 7.30 haha memang best gila kalau aku tidur 2 jam setengah je. Fuh at last boleh tidur jugak do! Cis, mission is incomplete. I really hate it, tapi aku janji kalau ada peluang nanti, aku jogging dengan kau okay. Btw thanks kejutkan aku pagi tadi. Hehe!

Then pukul 10 ada kelas driving lagi. Kali ke-4 aku rasa. Entah la.

Ok, untuk pengetahuan semua, aku memang tak suka pergi driving. Sampai aku macam kena handle myself dulu, I mean my confident level and my emotions papehal pun. Hebat tak? Nak jawap SPM pun aku tak rasa gelabah macam ni doh. Kira ini kali pertama aku menunjukkan tahap gelabah aku kat depan cikgu driving tu. Ye, aku memang gelabah bila berdepan dengan kelas driving.

So hari ni first time belajar parking kat Imkelda (Apa entah aku lupa nama dia) cawangan Taman Keramat. Okay, banyak gila orang yang aku kenal kat situ tengah belajar driving jugak. Haha. Tadi time belajar bukit semua, boleh pulak aku bantai gelak tengok orang sebelah member lama tgh buat "peace" kat aku. Muka aku time tu macam apa la kan? Tapi macam ada confident sikit la bila ada kat situ sebab ye rata-rata semua yang aku kenal. I mean same batch la, so takde problem punya la weh. Just believe in yourself.

And the good news is my gear 1 is getting better. Aku dah boleh balance clutch dan minyak dengan baik jugak lah. kira better than yesterday. Hehehe. OMG, this is heaven man! haha tapi still teruk lagi. At least, ada improvement doh. tu je aku nak sebenarnya.

Aku tak henti gelak dalam hati bila tengok aku gelabah macam tu. Macam bukan aku dah rasanya. But whatever it is, thanks to cikgu liza yang banyak bersabar dengan gelagat saya bila memandu yang selalu nak set gear free supaya saya release tension kejap. Lawak sial. Hahaha.

Balik dari driving je tadi.. Minum pepsi jap, release tension dan berfikir sejenak.. "Today's mission is incomplete. To be continued"

No comments: