Thursday, March 10, 2011

When Jiga Turns 18

I wake up today with a big smile and tell to myself..

"I'm already 18 now, need to move on, just go with the flow"

Then I decided to have a nice breakfast with my besties, Aqilah at McD. Tapi, plan gagal bila mak aku bising aku tak buat kerja rumah. Okay, aku admit aku memang liat sikit bila bab kerja suri rumah ni. Well, I suck on it. Mood terus takde, tapi akhirnya aku jejak jugak kaki kat McD tu, amik lunch kejap. Lapar gila bai. Harhar.

After few minutes lepak dengan Aqilah, Elle called me.

"Jiga kau kat mana? kitorang kat depan rumah kau ni"

Aku dah macam WTF. Apahal korang kat depan rumah aku ni? Aku pulak kat JJ. Dah macam nak beraya je aku rasa doh. Aku pun terus balik cepat-cepat, jumpa diorang. takut diorang buat havoc je. Diorang ni mana boleh percaya. well kedai yang korang minum tadi tu memang kenal aku sangat. Tu aku blah cepat-cepat, malu gila okay.

And yes, they brought me a big chocolate cake! thanks korang, sayang korang gila-gila.


Sebelum amik gambar, ini sangat candid, tapi macam comel pulak!
(silalah muntah sekarang, hahahaha)


Birthday girl bajet malu-malu kucing, hehe.

Amik gambar, borak-borak, solat. Then gerak bb terus.

Aku memang gian nak karok hari ni, rasa macam memang nak karok jea hari ni. tak tahu la kenapa doh. Nak tengok movie, tapi takde cite best. Nak suruh aku tengok movie BEASTLY? Maybe dua tahun lagi baru aku tengok beb, itu pun kalau HBO tayangkan lah. Hehehe. Aku gian nak karok sebab member aku sorang tu, Syaida Liyana selalu cerita pasal karok. Weh the last time we go karok together for the past 3 years kot? Kejap gila masa berlalu. Finally, rindu aku terhadap karaoke terubat jua akhirnya. Alhamdulilah. Tapi greenbox je lah, nak try jugak, first time ni hehehe

Karaoke???!!

Oh my god, Jiga sangat suka karaoke. Jiga + Haziqah Raihah = KARAOKE. What a great equation lah bro. Hahaha okay, tak boleh blah. cut this crap guys!


Nampak tak keghairahan aku bila karok? haha feel habis doh!

Macam-macam lagu aku nyanyi hari ni. Best.

Syida mesti spoiler lagu, sakit hati je doh. Dalam MP3 lama aku ni ha, penuh dengan suara sumbang dia. Aku takkan delete beb. Lagu tu punya lah sedap, dia hancurkan. Haih bila time dia pilih lagu korea, aku bantai je nyanyi, bahan dia menyanyi sekali. Haha, serious lawak. Feel habis doh minah ni bila karok lagu korea. Elle lagi lah, lagu tu dah habis, dia still nyanyi lagi. Elle nyanyi penuh penghayatan doh, I like to see her when she sings. hehe. Si Esah pulak stok2 lagu meleleh, lagu heart broken, lagu jiwang kasik kat dia lah.

Tapi Esah, lagu Nadia dengan Sudirman tadi kan... pergh feel sial. Feel gilaaaaaaa!


We are not available, please try later. thank you.

And syida bagi aku jam ni. Jam yang sangat comel, adorable gila. Hari tu usha dengan diorang sekali jam ni, memang aku nak beli.. last-last dapat hadiah pulak, alahai sebab tu kita kawan


Aku paling gelap kat situ. Hahaha.

Lepastu, journey birthday saya bersama family tersayang pula di malam hari tapi adik aku takdelah. Mama nak beli kasut, so at the same time, we're havin' nandos kat sana. I would like to tell you that aku dah bertahun lamanya aku tak makan nandos okay, sebab I more prefer kennys than nandos.

Tadi aku makan lah, pergh. Muka dah start merah, mata dah berair, minum air takde effect langsung, aku dah macam orang gila kat situ. Pedas bagai nak gila weh. Hahahaha.


I know, I look older than my sister aite? Everyone told me the same thing, dah biasa dah. Tapi jiwa gua jauh lebih muda daripada dia okay. Gua cool, dia lembut. Hehe!


Pantang ada WIFI, mak aku ber-facebook aja sekarang ni. Dunia dah berubah. Hehe

So yeah, special thanks to all my babes for the wonderful day, the cake and the presents too. I really love it, tak boleh lupa sampai bila-bila lah. Thanks to mama and my sis for the money $$$, thanks to Faizul Iman sebab sanggup edit gambar tu untuk aku. Haha comel okay and a big thanks to everyone who wish me today, I really appreciate it. Thanks cause you still remember my big day. And It's 9 March. It's March. I love March!

Toodles,xx

5 comments:

Amira Ilyani said...

eh rumah u olls memang dekat eh?
*gaya soalan pengacara melodi =,=

NadRaH je wEh. said...

BESHNYEWWW !! !
hahahah
:))

Haziqah Hassan said...

Ilyani : takde la dekat mane, rumah i dekat dgn esah jela. yg lain tu jauh jgk. hahaha :D

Nadrah : kalau kau ngan wani ade, lg best sial. havoc pnyeeee miss both of you like crazy

miss elle :) said...

jiga nampak tak kesungguhan aku dtg rumah kau? HAHAHAA
walaupun surprise tu cam ta jadi sgt. HAHA :P

Haziqah Hassan said...

haha thanks elle sbb sanggup datang umah aku ni. haha, thanks for the present tu. aku akan selalu menambung la lepas ni, love u more