Friday, July 8, 2011

Today.

Okay, aku bangun lambat lagi pagi tadi.

Mandi laju-laju (memang tak sempat nak nyanyi dalam toilet la kan..hehe), just grab and wear my baju kurung. minum milo panas kejap untuk alas perut.

Then terus drive to the Admin Building.

Masuk-masuk, kena attack dengan guard, "Adik mana nametag?"

Well itu adalah soalan dan peraturan yang aku rasa paling annoying dan tak cool langsung since aku kat zaman sekolah lagi. Nama aku selalu kena catat kat sekolah sebab tak pakai nametag, kira benda paling nakal yang aku pernah buat kat sekolah, just tak pakai nametag lah. LOL! Entahlah, aku rasa rimas gila kot bila pakai nametag, rasa dia macam kau drive 2 hours tanpa henti dengan memakai seatbelt, cuba hang torai la, mesti stress punya. Hihi. Tapi sekarang wajib pakai seatbelt dah, kang tak pasal2 duit aku terbang dan sekarang sangat banyak roadblock!

Clumsy gila aku tadi.

Then pergi beli topap dulu, bila dah beli tu, tiba-tiba "dia" ada di depan mata dan sedang senyum kepadaku. Oh hati ini bagai nak gila rasanya bila pikir balik moment indah macam tu. Oh tidak! Hahaha. I just smile back to him and leave the place asap coz I dont want it to be so obvious. Well aku memang tak pandai cover feeling macam ni. GOSH!

Balik kelas, aku tidur. Penat.

Bangun, rasa lapar. Ajak syaida masak. Baru letak minyak sikit, kitorang dah cuak lebih. then try to act cool la at first. Tiba-tiba kitorang tak pandai nak handle temperature dia, api terus marak dengan jayanya. Sumpah aku rasa apartment kitorang dah macam half terbakar. Syaida terus amik towel untuk padam api yang sedang marak tu.

Dan sekarang, kami takde towel untuk mandi esok. Sekian terima kasih.

Moral of the story : Kami takkan masak lagi melainkan ada housemate sebab housemate tu je tahu macam mana nak handle dengan benda alah tu. Okay selamat malam.

Nice baju kurung, LOL thanks ;)

Baju kurung awesome what? Hehehe

No comments: