Saturday, September 24, 2011

Best Prank Ever!

On sofee's 18 Birthday. OK 2 hari awal.

Seperti apa yang dirancang..

Aku kena bawak sofee, mira and naeelah ke Pizza Hut Cyberjaya, kononnya aku dapat free voucher for 3 large pizza. Syaida kononnya tak dapat join sebab pergi dating dengan Sam padahal dia yang tukang bwk baldi yang berisikan tepung dengan telur and birthday cake.

Before that, aku dengan syaida memang dah survey jalan semua la. kat mana nak attack sofee, kat mana nak buat supaya tak kecoh sangat, so kitorang pilih kawasan putrajaya yang tak busy sangat lah. awesome gak tempat tu, mcm sunyi gila. So kononnya dalam perjalanan ke pizza hut tu, tetiba kereta aku buat hal. Minyak takde. Aku berlakon la macam kereta tu tetiba stop, terhenjut-henjut. Macam nak gelak bila teringat balik.

Aku pun mcm "Shit sial! Minyak habis. Oh fuck, shit. Mati la mcmni"

Sofee percaya dengan lakonan aku yang tak seberapa tu dan terus gabrah. Dia cakap dia boleh call kawan dia, suruh belikan minyak ke apa.

Aku terus... "Eh takyalah sofee. Dia banyak tolong kita dah, dah la dia tunggu dgn sofee sebab jiga sampai lambat.. susahkan dia je, biar jiga call syaida je"

Masa call syaida tu konon suh syaida pergi beli botol minyak, hahaha padahal suruh dia set timing untuk ke tempat kejadian tu. hadoyai. Then sofee terus cakap..

"Eh, petrol pump ada kat depan kan? Biar sofee dgn naeelah pergi beli minyak kejap la"

Haaa cantik sangat bila sofee dah blah dari kawasan tu. Aku, mira, syaida, sam set everything la. Dan kononnya masa dorang otw pergi petrol pump tu, tetiba ada satu geng boys ni datang kat ktorg, dok lepak2 macam nak mintak tolong, last2 dorang curi semua beg kitorang dalam kereta. kira habislah purse, perfume semua.

So call dorang..

"Weh kitorang kena rompak ni, kitorang borak2 je mula2, ingat dorang nak tolong at first, korang better balik cepat doh!"

Time tu aku dah gelak mcm sial. Tak bole nak cover kot, lari jauh2 gelak habis-habisan.

Then dorang jalan cepat gila okay, aku kononnya cari satu port duduk.. bajet tengah depress gila dengan kereta takde minyak, purse pulak kena cilok. mira pulak bajet tengah call kakak dia bgtau kejadian tu, syaida and sam kat kereta lain kononnya baru sampai la, nak bagi minyak. Semua telah diplan.

Sofee pun macam risau gila kot, so mira terus smash sofee dengan baldi tepung + telur tu.

HAHAHA!

Then sofee terus lari dgn skirt dia, lari laju nak mampos pulak tu. Dah macam larian sukan kau tau? Nasib baik la tak banyak kereta masa tu. Syaida ada record moment tu. Okay sumpah lawak gila. aku tgh gelak macam apa ni ha. Hahahaha.

-----------------

Mati sebab banyak ketawa. OK!

Sofee kena dare pakai baju kelawar ni! See that!

Aku kena peluk dengan sofee. Habisssss bau tepungtelur!

It was the best prank ever la!

1 comment:

syafa said...

serius cool gile korang plan utk sofee. haha. eh sofee. happy belated birthday, babe ;)