Sunday, October 23, 2011

Speaking Test

Okay last week la aku paling busy sekali.

Sebab ada 3 quiz and muet speaking test.. Hahahahaha. So aku nak cerita sikit la pengalaman speaking test aku. Dalam bilik menunggu, aku bole bantai tidur 30minit sebab aku bangun pukul 6 kot. PUKUL 6 WEH. Huish bangga gak sebab dapat bangun seawal tu.

Cuak tu memang cuak la, sebab lidah ni dah biasa cakap melayu kan, tetiba kena cakap english smoothly in 10 minutes I guess. Lepastu aku text budak yang dah habis muet at the same day, tanya apa tajuknya.

So aku dengan blurnya, oh okay. Tak tahu nak buat apa, text faizul, amik points sikit-sikit. Then, tidur balik. Bilik tu sejuk gila siot, untung budak IT dapat belajar sejuk-sejuk macamtu. COE macam haram, panas macam haram. Berpeluh-peluh dok belajar calculus, haih tak suka betul moment tu.

And the best part is group aku ada 3 orang je, patutnya 4 kan? So yeah, there's one chinese, one indian and one malay in my group. Cukup 1 Malaysia kan? Memang aku tenggelam ah kat situ, seriously. Lepastu, aku pulak candidate A, aku yang mulakan speaking test. Memang gagap gugup la aku kat situ weh.

Tapi time Part B, semua smooth la. Everyone is like talking and discussing to each other like we've been friends so many years. Awesome jugak lah. I just say whatever I want! Hahaha sumpah grammar berterabuh. Mampuih ah.

So everythings were fine and went smoothly. I'm done with MUET Speaking Test!
OOOOOOYEAH!

No comments: