Thursday, November 3, 2011

Our Very First Time!

Okay kita sebenarnya tak pernah nak pikir satu benda ni. Satu benda yang telah mengubah segala presepsi dan pandangan kita semua terhadap setiap insan di dunia ini.. It's about how we used to know someone for the very first time. Hmm it's like.. what's our first impression towards them? Kalau takde pengalaman pertama ni, kita tak akan ada apa-apa hubungan sampai sekarang kan? Sweetnya!

Sampai sekarang, aku still ingat macam mana aku kenal someone tu, macam mana aku adapt with him/her, macam mana aku handle situation dalam proses pengenalan tu. Hahahaha bila pikir balik, memang kelakar gila la. Lagi-lagi cara aku berkomunikasi, haih serious bukan aku tu. Hihi. So apa yang kita lihat luaran seseorang itu, tak semestinya betul. Memang kontra habis! Janganlah judge orang dari luaran dia eh. Anda buat observation dulu, buat hypothesis then barulah conclude. Tapi in the end, kita buat la comparison sikit. Standard la kan? Hehehe.

So bila rasa fed up and selalu argue dengan someone tu, cuba tenangkan pikiran, cuba ingat balik memori terindah korang semua dan yang paling penting ingat balik macam mana korang boleh kenal antara satu sama lain dalam berjuta-juta manusia kat dunia fana ini. Ajaib kan? Yang kita tahu, kita just bole get along and rapat dengan someone tu, bila kita rasa dia faham kita seperti mana kita faham dia.

--------

Renung-renungkanlah. Selamat beristirehat.

No comments: