Tuesday, February 7, 2012

Bukan niat di hati untuk mentertawakan dia.

Jam menunjukkan 12.45AM, macam biasa kereta baru muncul depan pondok guard.

Macam biasa, kena tulis nama.

"I berapa adik?" (I is Ilmu Apartment)

"I4.." (I4 is our apartment block)

Mira tulis nama dia dulu. Tiba-tiba. Makcik tu cakap something, then mira terus...

"Haaa apa dia?"

Padahal makcik tu tengah gayut mesra dengan boyfriend dia kot. Loudspeaker lagi tu. Time tu, aku tak tahan gelak langsung. Sumpah tak tahan, aku cari satu port, pandang tempat lain, dan terus gelakkan pokok-pokok sekelilingku. Aku macam WTF sial. Hahahaha.

Makcik guard tu pandang kerek kat aku dengan obvious raut wajahnya menyatakan "Apahal kau nak gelak-gelakkan aku cakap dengan bf aku? Sial!" Aku tak sanggup nak tengok muka dia, nanti aku tak boleh stop ketawa. But still ketawa macam sial la at that moment.

And I started wondering kat mana dia letak phone dia tu? Bunyi macam clear gila, tak pakai earphone, pastu loudspeaker, tangan tak pegang apa-apa, atas meja takde phone langsung. Aku hanya mampu berdiam diri dan cuba sedaya upaya menahan gelak. Mira ah start benda ni semua.

Then bila turn aku tulis nama, (muka sumpah merah2, hidung meleleh geli hati)

Tiba-tiba mataku melihat handphone makcik itu terletak dan terlekat dengan baiknya atas bahu (area dada)....Gosh. Aku terus pandang tempat lain, dan cuba menahan gelak sebelum aku tak boleh nak tulis nama aku langsung nanti. Mira still tak tahu apa, tunggu dalam kereta. Aku tulis nama cepat-cepat dan habiskan perbualan bersama makcik tersebut dengan secepat mungkin agar tiada siapa terguris hati bila dengar aku gelak. Sumpah tak nak macamtu.

"Okay makcik, terima kasih"

"Terima kasih ya adik"

Masuk je dalam kereta, mira gelak macam sial. Macam gila fuck sial. Hahahahahaha time tu la aku lepaskan gelak aku sepuas-puasnya. Yang paling cool, aku parking reverse sambil gelak macam sial dengan mira mengingat moment-moment bersama makcik tersebut. Dah macam budak high driving dalam video clip mana-mana. Hahahahaha

Okay tak tahan gelak. Bye. Goodnight.

P/S : I'm home alone tonight, so sad. Wish you were here sayang!

No comments: