Sunday, April 15, 2012

SUM 41 14th April 2012.

I went to SUM 41's concert last night.

So where should I start now? Hahaha I'm really excited to tell you guys about these one fucking night that means a lot to me. A LOT. Seriously, it was really tiring, awesome, hot, jumping and screaming all the time and sweating day ever. But, I had so much fun.

We arrived there at 5.30 liddat lah, then dah kena beratur panjang gila. Sumpah sakit gila babi kaki aku time tu, tapi takpe.. SUM 41 punya pasal, semua pun boleh. It takes 2 hours standing and waiting before the show begins. Pengalaman yang sangat tidak boleh dilupakan. Bila masuk je dalam tu, I was screaming awkwardly bila nampak drums, gitars, bass, big speaker on the stage. Dalam kepala otak macam "Aku kat SUM 41 punya concert la sial! Let's rock on!" It's a closed area, so macam gila babi best ah dapat tengok diorang perform dekat gila dengan kita kan? It's 5 meters away je pun. Then, I just keep on tweeting and texting my friends, tell em how really excited I am to see SUM 41 live and it will be great if they can join us together last night, seriously tak tipu.

Before the show begins

Tiba-tiba dengar bunyi guitar, ingat SUM 41 dah nak start perform dah, masa tu dah gila babi jerit dah la, hahaa. Rupa-rupanya, Bunkface. Omg, walaupun aku jarang dengar lagu dorang for the time being, tapi bila dah dengar guitar, bass and drum secara live, takde benda seindah dan bermakna lagi seperti itu. Serious aku terpukau sekejap. Hahaha. Diorang perform sumpah best gila babi. So, I am here to tell you, Bunkface is one of the greatest band on earth! Hell yeah! Then the show continued by OneBuckShort. Bila dorang perform, aku asyik teringat zaman sekolah rendah je. But I focus more on their drummer la, menjerit-jerit aku tengok dia main drum tu. Bloody awesome weh.

Ni part sedih sikit la sebab we have to wait SUM 41 to come on the stage about 1 hour kot! Time tu aku dah macam bengang gila dengan penatnya lagi semua. Tapi bila diorang masuk je stage, aku menjerit tak ingat dunia pada pukul 10 macamtu. Lagi-lagi bila nampak Deryck, Cone atas stage, tak menggila kau???!!!! Hahaha.

Then, Deryck cakap... "Okay the next song is Over My Head"

Haaa time ni la crowd semua macam kena sawan. Aku ditolak, ditarik, ditolak balik, ditarik kembali. Diorang buat circle tengah-tengah tu. Haha sumpah macam sial, tapi best gila babi sebab rhythm lagu tu memang super fucking fast and aaaaa. Haha tak tahu nak cakap apa dah. Time tu, aku tak tau Faizul and Naeelah kat mana. Kitorang berpisah. Hahaha. Yang aku tahu, aku kat tengah2 dengan sesiapa entah have fun macam sial sorang-sorang. Headbanging, jumping, screaming all the time.. Hahaha. Lagi gempaknya, lepas lagu Over My Head, lagu We're All To Blame pulak. Lagi menggila aku kat situ. Aku sumpah macam kena sawan. Then ada satu cina kat depan aku ni diri statik, then aku menjerit macam sial punya la, pastu dia usha panas kat aku.

Aku nak je macam cakap.. Hello takkan aku tanak menjerit kot? Kita bukan kat concert Misha Omar ke, Siti Nurhaliza ke nak duduk diam-diam. Hahaha. Kelakar je. Time tu aku cakap, aku dengan peluh-peluh, ditolak, ditarik macam sial. Tak fikir apa dah, asal dapat feel. Feel tu penting. Hahaha. Tapi time tu Deryck macam gila babi high la aku cakap, hahaha. And one of the best part bila Tom Thacker, the lead guitarist main lagu-lagu legend from Ozzy Osbourne, Van Halen, Metallica. Serious best gila weh, aku tak tahu cakap macam mana dah. So, thanks SUM 41 for the great show last night! I love you all!

Cone and Deryck (Antara gambar yang berjaya saya tangkap)

Bangun je pagi tadi, badan sakit macam sial, hahaha. Leher aku ni dah macam nak terpatah pun ada gak ni, semoga esok saya dapat pergi ke kelas macam biasa. Peace! :) Eh jap jap, kenapa aku rasa macam aku banyak type "hahaha" Gila gedik! Hahahaha. Tengoklah betapa excitednya aku. Okay bye.

No comments: