Thursday, April 25, 2013

Ada apa dengan MUSE?



Memandangkan aku tak boleh nak tidur lagi and have to wake up early tomorrow, nampak sangat aku akan berjaga sampai ke pagi so that tak terlelap. Kalau terlelap ni, memang habislah. So meh sini aku nak cerita sikit kenapa aku tersangat sangatlah addicted dan minat pada satu band British yg terkenal dengan muzik mereka yg unik, dramatik dan dinamik. 


Aku ingat lagi, aku kenal band ni dari kakak aku sendiri. Lagu pertama yg aku dgr dari MUSE ni ialah "Muscle Museum" dan "Showbiz" from their very first album called "Showbiz". First time dengar, masa tu aku 10 tahun macam tu... terus minat menggila. Sumpah, sampai ke harini minat aku terhadap band ni tak pernah luntur. No matter what happens, MUSE will always remains in my heart!!!


Dorg ada datang Malaysia dulu, masa aku 14 tahun. Tapi memandangkan masa tu terlalu mentah dan keadaan tidak mengizinkan aku untuk ke konsert pertama mereka. Sedih tu takya cakap lah, aku tak leh nak ungkapkan dengan kata-kata. Hehehe. Bayangkan, 4 tahun kau layan bagai nak gila dengan satu band yg kau minat nak mampos, but then tak dapat pergi konsert dorang kat KL?!?! Kat KL okay. 


Tu la, aku mintak2 Matt Bellamy dapat baca la post aku ni, tak pun orang2 kuat yg uruskan MUSE fahami la aku. Aku nak sangat dorang perform sini lagi, like seriously. I want MUSE to perform here, in Malaysia AGAIN!!!! Sumpah aku beli ticket paling depan sekali lah nanti! Please please please read my blog! Hahahaha. I love you guys to the bits, MUSE!


Sing for me, Matt Bellamy! :)

No comments: