Monday, April 22, 2013

Apa orang kata

1. "Kau ni.. Kalau ketawa, boleh buat semua orang ketawa.. Aku pun tak tau kenapa. Macam rasa nak gelak je, benda tak lawak mana pun."

Ye, aku memang kaki gelak. Aku akan gelak bila-bila masa saja. Lagi-lagi part teringat moment gila bersama member lah. Satu lagi tentang aku, aku memang tak tahan gelak. Kira tak reti nak cover. Dan sampai sekarang aku tak tau kenapa orang boleh gelak dengan cara aku gelak. Gelak over sangat kot?


2. "Kau dah berubah lah.."

Semua orang pun berubah. Aku pun tak perasan yang aku dah berubah ke apa. Tapi biasalah, bila dunia dah berubah, berjumpa orang yang berbeza-beza, what we predict, what we expect, the way we think semuanya akan berubah. Errr.. Yeah.


3. WARNING: MAK-MAKS TOPIC

"Aku tengok kau ni macam tak nak anak je.. Macam tak fikir pun benda tu semua"

This statement is killing me. Aku memang nak anak, la sape lah dalam dunia ni tak nak anak kan? Hahaha just aku pun dapat rasakan aku.. Entah lah. Kalau ada rezeki, go on jela kan? Bak kata ustaz Kazim (lebih kurang) "Anak ni jangan kita rancang2, tu semua kerja Allah SWT. Rezeki yang tak ternilai.." Insyallah, satu hari nanti, aku akan jadi ibu yang terhebat! (statement paling poyo di dunia hakhakhak)


4. "Macam mana eh kau nak tahu orang tulah jodoh kau? Bakal suami kau? Dengan apa yang kau dah ada sekarang ni.. Aku serious cam tak tahu weh.."

Soalan ni aku sumpah randomly jawab.. "Hmm ikut instinct kot?" Hahaha seriously aku pun tak tahu weh. Kalau jodoh tu dah kuat, tak ke mana kot? LOL. Insyaallah, takde halangan untuk semua ni hehe


5. "JOM KAROK!!!!"

Well of course I say "YES" to this! Benda yang aku memang suka nak dengar. Benda yang memang aku suka sangat-sangat.



6. "You know.. Things will never be the same if you're not there for me.. Kita yang awal2 dulu.. Ingat tak?"

Keadaan yang sunyi, hanya ditemankan dengan bunyi tiupan angin ketika itu, aku terdiam. Bajet drama korea sikit, slow motion, lagu slow2, baru "feel". Terima kasih untuk semuanya kasih hati.


7. "Weh kau dah siap assigment itu ini? Projek lagi.."

Inilah soalan paling menyampahlah aku nak dengar sebenarnya. Hahahaha. Tapi takpe, semua benda boleh settle kan? Janganlah ambil mudah pada semua kerja kau jiga oi.



Okbye!

No comments: