Wednesday, August 14, 2013

Moments and Facts

Life as a student
  1. Masuk kelas lambat, pastu tak tahu chapter berapa belajar sekarang.
  2. Soalan pertama: "Eh attendance mana eh?"
  3. Faham sikit je apa yang diajar kat depan but still tak tahu chapter apa lagi.
  4. Soalan kedua: "Weh kau faham tak?" utk orang yang duduk sebelah.
  5. If they cakap "Boleh lah" then I replied "Oh ajar aku tau pasni.."
  6. But if they cakap "Entah. Aku pun tak faham" then I gelak sikit pastu cakap dalam hati, "Ahhh kat rumah nanti lah belajar.." But it never works. Seriously, tak menjadi hasrat ni.
  7. Bila exam dah dekat, mula lah rasa cuak. Like freaking cuak punya sebab tak faham, tak tahu chapter apa keluar and so on.
  8. First step: Pinjam notes classmate yang rajin
  9. Second step: Pergi cari past year dengan secepat mungkin.
  10. STUDY LAST MINIT. Memang payah la study last minit ni, tapi ia sangat bermakna dan berguna. For me lah, kalau belajar awal ni selalu lupa step/application dia. 
Do something crazy with crazy friends.
  1. First, this thing jadi bila kawan tu memang boleh ngam and gila macam kita jugak and sudah pastinya kena randoooooommmmm.
  2. Soalan pertama: "Jom weh kita.... (something yg gila)"
  3. Soalan kedua: "If kita kantoi ni, aku memang gelak besar la weh"
  4. Sebenarnya benda-benda ni semua memang betul2 kantoi la in the end, tapi bukan selalu lah.. Kadang2 kita berada di atas, kadang2 kita di bawah hahahaha!
  5. Kalau berjaya, memang EPIC gila. EPIC GILA OK.
Music.
  1. First thing first, MUSIC IS UNIVERSAL.
  2. Semua orang boleh layan music apa yang dia rasa dia di dalamnya, haha confuse? Ala something yang boleh buat kau rasa diri kau bila dengar lagu tu. Simple as that.
  3. Yep memang aku basically layan rock and alternative bands like MUSE, Radiohead, The Strokes, Arctic Monkeys etc.. But dalam2 tu, aku sebenarnya ada minat yang mendalam dengan house/electro house music. Tapi certain people je yang tahu.. Hahahahahaha.
  4. I tak kisah la apa orang nak cakap, but music is part of my life.
  5. And paling best ofcoz bila dapat jumpa orang yang layan music sama dengan kita. Oh, tu paling best. Sebab boleh layan sama2! GENG!!!
  6. I LOVE YOU HARDWELL!!!!
Rindunya moment macam ni!!!

No comments: